Du er her. #1 - Foreningswebsite > Aktiviteter > Regulering af rågeunger

raageregulering.jpg

Regulering af rågeunger 2020

Lidt omkring reglerne for reguleringen. Generelt følges reglerne i bekendtgørelsen om skadevoldende vildt. De vigtigste regler er:

• Man skal være fyldt 18 år eller være ifølge med en person, der er fyldt 18 år, inden man deltager i reguleringen.
  • Man skal have et gyldigt jagttegn, med ret til at gå på hagljagt.
  • Regulering af rågeunger på et område kræver en tilladelse fra Naturstyrelsen (jeg sørger jeg reguleringstilladelser). Det er grundejeren, der skal søge reguleringstilladelsen.
  • Kolonien skal være nærmere end 200 m på beboelse eller rågerne skal forvolde markskader.
  • Til reguleringen kan benyttes salonrifler kaliber .17 eller .22 LR eller 5,5 mm (eller større) luftgevær.

Hvis du hører om beboere, som er generet af råger, hjælper Jægerrådet gerne med regulering for at reducere generne.

Venlig hilsen

Jørgen Jacobsen - Formand for Jægerrådet i Hillerød Kommune og Reguleringskoordinator i Hillerød Kommune - E-mail: jjacpost@hotmail.com - Mobil: 61 72 70 28.